Verbouw Vredeskerk

Vredeskerk bouwt aan uitbreiding

De aannemer is begin oktober 2010 gestart met de verbouw van de Vredeskerk aan het Heidepad in Wezep. De bouwput aan de voorkant van het kerkgebouw geeft aan waar de fikse uitbreiding komt. De nieuwbouw gaat met maar liefst twee verdiepingen de hoogte in. In februari 2011 heeft de aannemer het geheel casco opgeleverd. Daarna hebben vele vrijwilligers van de Hervormde gemeente van Wezep en Hattemerbroek de afbouw zelf ter hand genomen. Aansluitend zal de kerkzaal een flinke opknapbeurt krijgen. De opening van de verbouwde Vredeskerk is gepland begin van 2012.

De Vredeskerk dateert uit de jaren zeventig en voldeed niet meer aan de wensen die we nu aan een kerkgebouw stellen. Zo krijgt de Vredeskerk een ruime ontvangsthal, keuken en extra vergaderruimten. Ook krijgt de jeugd een eigen onderkomen op de tweede verdieping. Tijdens de verbouwing wordt ook meteen het groot onderhoud van het kerkgebouw en de installaties meegenomen. In het najaar van 2009 hebben de leden van de Hervormde Gemeente van Wezep en Hattemerbroek het benodigde geld bijeengebracht dankzij diverse acties zoals een bazar, benefietconcerten, lopathon, talentenveiling en giften.

Voordat aannemer Schutte kon beginnen hebben gemeenteleden zelf de nodige voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd zoals bijvoorbeeld de verplaatsing van de drukkerij, het afkoppelen van installaties, vervangen nooddeuren kerkzaal en de gedeeltelijke sloop van het gebouw aan de voorzijde.

Tijdens de verbouwing blijft de Vredeskerk open en dan niet alleen op zondag maar ook voor de vele doordeweekse activiteiten. De toegang is tijdelijk niet via de voordeur maar via de zijdeuren. Zodra de aannemer de uitbreiding casco heeft opgeleverd zullen tientallen vrijwilligers de nieuwbouw afbouwen. De verwachting is dat de Hervormde Gemeente het nieuwe gedeelte in oktober in gebruik zal kunnen nemen. Aansluitend zullen de vrijwilligers de kerkzaal onder handen nemen want die wacht ook op een grondige opknapbeurt. Met de verbouwde Vredeskerk krijgen de gemeenteleden een functioneel kerkgebouw om elkaar op alle dagen van de week te ontmoeten.

Financieel

In 2009 is het benodigde geld voor de verbouw dankzij diverse activiteiten bijeengebracht.  September 2010 is met de daadwerkelijke verbouw van de Vredeskerk gestart.  Voor de inventaris van de verbouwde Vredeskerk lopen op dit moment diverse geldwervingsacties om het benodigde bedrag van ruim 40.000 euro bijeen te brengen. Giften kunnen onder vermelding van "Inventaris Verbouw Vredeskerk" worden overgemaakt op bankrekeningnummer 69.98.79.132 ten name van SKG - CvK Herv Gem Wezep.

Bij Nieuws kunt u de nieuwsbrieven vinden.

Header Verbouw Vredeskerk